customersupport@bateriku.com
0111-6006008 1-800-22-2324

Soalan Lazim


Bateriku.com - Soalan Lazim


Bateriku adalah satu lagi perkhidmatan yang ditawarkan oleh Green Inisiatif Sdn Bhd (GISB) untuk berkhidmat kepada pelanggan di tempat kejadian, di mana sahaja mereka berada. Bateriku adalah milik syarikat tempatan dan mengendalikan penghantaran dan penggantian bateri kenderaan secara mobil di Malaysia. Hubungi kami untuk semua perkhidmatan dan pembaikan automotif dan elektrik anda, satu panggilan boleh melakukan segalanya. Apabila anda memerlukan pembaikan elektrik mekanikal dan otomobil, hubungi kami dan mekanik kami akan datang kepada anda tanpa sebarang kos tambahan. Bateriku menawarkan si perkhidmatan di lokasi, pembaikan automotif dan elektrik mobil sepenuhnya yang datang kepada anda pada masa dan tempat, yang menjadikan ia mudah, menjimatkan mudah masa dan wang. Samada kereta diservis di rumah atau di tempat kerja, tidak akan memberi kesan kepada jaminan pengeluar kereta. Kami beroperasi untuk memenuhi spesifikasi pengeluar dan hanya menggunakan bahan-bahan berkualiti yang diluluskan dan bateri-bateri terpilih.

Lagi perihal Bateriku.com


Apakah masa operasi Bateriku.com?

7:00 Pagi hingga 12:00 malam 365 hari setahun.

Siapa yang patut saya panggil dalam kes masalah bateri?

Hubungi Bateriku di talian bebas tol 1-300-22-2324 atau Whatsapp/ SMS/ WeChat di talian 012-938 8621 | 011-5675 6728 | 011-5675 6729. Khidmat Pelanggan kami sangat gembira untuk membantu anda. Anda juga boleh menghubungi :
KHIDMAT PELANGGAN
Green Initiative Sdn Bhd
31, Jalan Utarid U5/11, Mah Sing Industrial Park
Seksyen U5, 40150 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Tel: +603-7843 0105 Faksimili: +603-7843 0106.

Bolehkah saya membuat panggilan kepada Bateriku dari kediaman atau pejabat saya?

Ya, selagi anda berada dalam kawasan liputan perkhidmatan Bateriku

Adakah anda mengenakan bayaran selain dari kos bateri baharu saya?

Tidak. Penghantaran, Pemeriksaan dan Pemasangan adalh PERCUMA.

Jika bateri lama saya masih boleh digunakan tetapi lemah, apa yang Bteriku akan lakukan?

Kami akan bekalkan anda dengan 'floating battery', sementara kita menjalankan pemeriksaan lanjut ke atas bateri anda yang sedia ada tanpa sebarang kos. Sekiranya bateri lama anda didapati tidak boleh digunakan, anda perlu membayar kos bateri baru sahaja. Penghantaran dan pemasangan masih lagi PERCUMA.

Apa yang patut saya lakukan sementara menunggu Trooper Bateriku tiba?

Tunggu dengan tenang dan jaga keselamatan anda.

Adakah Trooper Bateriku mempunyai sebarang id pengenalan?

Ya. Sila pastikan id mereka sebelum berurusan selanjutnya.

Sekiranya hujan, adakah Bateriku masih lagi datang?

Sudah pasti ya. Sila tunggu sehingga kami tiba atau anda boleh menghubungi Trooper yang dimaklumkan oleh Meja Bantuan kami, jika anda ingin membatalkan kerja bantuan dengan sebab yang boleh kami terima. Kami sangat mengalu-alukan untuk menangguhkan penghantaran tersebut pada masa yang boleh diterima yang dipersetujui oleh kedua-dua pihak.

Bolehkah anda memberikan diskaun ke atas bateri baharu?

Harga bateri kami jauh di bawah harga pasaran tetapi masih mengekalkan kualiti, ketahanan dan aspek kesesuaian untuk model kereta anda. Sila berbincang dengan Meja Bantuan kami untuk sebarang diskaun.

Adakah bateri saya dijamin?

Ya. Pada dasarnya 12 bulan.


Bateriku.com - Terma Penggunaan


Pergi lebih jauh dengan Bateriku.com

Selamat datang laman sesawang Bateriku.com.

TERMA DAN SYARAT WARANTI

1. Tempoh waranti bagi bateri Amaron untuk kenderaan petrol ialah 30,000 KM atau 18 bulan, dan untuk kenderaan diesel dan perdagangan ialah 30,000 KM atau 12 bulan (yang mana terdahulu). Untuk bateri selain amaron, untuk kenderaan petrol 25,000 KM atau 12 bulan, untuk kenderaan diesel dan perdaganagan 20,000 KM atau 6 bulan (yang mana terdahulu).
2. Lawatan pertama akan melakukan servis jumpstart secara percuma, sekiranya voltage dan cca tidak menunjukkan bacaan mengikut spesifikasi, syarikat akan memberikan bateri sementara untuk pelanggan dan bateri pelanggan tersebut akan diambil untuk membuat pemeriksaan lanjut
3. Perkhidmatan waranti akan disediakan dengan usaha terbaik pada hari yang sama atau hari berikutnya didalam waktu operasi dan kawasan liputan kami.
4. Bateri yang telah diperiksa dan dikenalpasti dalam keadaan baik mengikut spesifikasi pengilang, sekiranya pelanggan meminta servis penghantaran pihak BATERIKU.COM akan mengenakan caj bayaran sebanyak RM50.00.
5. Pelanggan diberi pilihan untuk mengambil semula bateri yang telah dicas dan diperiksa mengikut spesifikasi pengilang secara percuma.
6. Setelah dimaklumkan status bateri ,sekiranya pelanggan tidak mengambil bateri selepas tempoh 7 hari, pihak BATERIKU.COM tidak akan bertanggungjawab atas masalah bateri sementara yang sedang dugunakan oleh pelanggan.
7. Sekiranya pelanggan tidak mengambil bateri tersebut dalam tempoh 1 bulan pihak BATERIKU.COM akan membuat pelupusan dan pelanggan tidak boleh membuat sebarang tuntutan terhadap bateri tersebut.
8. Hanya tuntutan waranti berpunca daridapa masalah pembuatan bateri “manufacturing defect” sahaja yang layak menerima jaminan waranti. Pihak Bateriku.com tidak akan memberikan jaminan waranti sekiranya kenderaan mengalami kerosakan seperti starter, alternator, wiring, terminal rosak, kerosakan kenderaan sendiri ataupun kecuaian pelanggan.
9. Untuk lawatan waranti kedua dan seterusnya, pelanggan akan dicaj sebanyak RM50.00 sekiranya masalah tuntutan waranti adalah disebabkan keengganan pelanggan menukar atau memperbaiki kerosakan seperti yang dinasihatkan oleh ‘mobile technician’ Bateriku.com.
10. Untuk kederaan yang tidak digunakan atau dihidupkan melebihi 2 minggu (long storage), servis jumpstart akan dikenakan caj bayaran RM50.00.
11. Untuk produk 'walk-in' yang ditawarkan, hanya waranti khusus akan dikeluarkan. Untuk permintaan sokongan waranti 'on-site', bayaran RM50.00 akan dikenakan untuk setiap lawatan.
12. Apa-apa kos penataan semula sistem kenderaan (jika diperlukan) akan ditanggung sepenuhnya oleh pelanggan.
13. Sebarang pengubahsuaian yang tidak mengikut syarat pengeluar kenderaan boleh menyebabkan pembatalan waranti.

TERMA & SYARAT AM

Sekiranya anda terus untuk melayari dan menggunakan laman web ini, anda bersetuju untuk mematuhi dan terikat dengan terma-terma dan syarat-syarat penggunaan berikut, yang didatangkan dengan dasar privasi kami, bagi mengawal hubungan SYARIKAT dengan anda berhubung dengan laman SESAWANG ini.
Terma 'SYARIKAT' atau 'kami' adalah merujuk kepada pemilik laman sesawang ini dengan pendaftaran pejabat Green Initiative Sdn Bhd, No. 17, Block G, Jalan Saujana Indah 10, Taman Perindustrian Saujana Indah TTDI Jaya, Seksyen U2 40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Terma 'anda' merujuk kepada pengguna atau pelayar laman sesawang kami. Penggunaan laman web ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat penggunaan seperti berikut: